- Tu jesteś
- Forum
- Pogaduszki
- Temat: Czarna góra - po zawodach
-
ewa
02/05/10 20:04no co tam chłopaki, jak tam po Czarnej? jakiegoś njusa poproszę bardzo w tym temacie.
-
Albert
02/05/10 23:34bylo w ciul ciezko. osobiscie bede narzekal na trase, bo nie jest ona racingowa. i to nie dlatego ze ktos nie umie jezdzic. cala czolowka w pewnych miejscach jedzie tak samo - 2 km/h
-
blondyna
02/05/10 23:48Czarna Góra zebrała duże żniwo.
-
ewa
02/05/10 23:52widziałam kilka zdjęć i pogoda była łohhhh...
-
zloty kiel...
03/05/10 10:27dużo prawdy w słowach kolegi alberta. , no i sędza z czerwonym nosem niezniszczalny , musi ograniczyc spozywanie alko przed zawodami , c
-
Albert
03/05/10 15:42ze strony organizacji, w sensie czasowym, wszystko bylo ok. moje jedyne zastrzezenia tycza sie trasy
-
blondyna
03/05/10 18:55a komentator? brak myjek? brak informacji o opóźnieniu w 2 przejezdzie? jest kilka spraw do poprawienia.
-
Hubert.Posmyk
03/05/10 20:08Dżingiel prosz... Ale atmosfera byla dobra , nie ?
-
andrzej_d
03/05/10 20:33Dżingielek jeszcze raz...
-
ewa
04/05/10 00:23co z trasą było nie tak? myjka w taką pogodę to jednak by się przydała, ale widać, że potoczki były hehe
-
Adaś Lukaszewski
04/05/10 07:13Ja jak nigdy jestem cały obolały masakra co tam sie działo ;/ trasa powinna być bardziej płynna i lepiej przemyślana w niektórych miejscach . Mam nadzieje ze na MP będzie nowa traska :D
-
klimek
04/05/10 19:37Gadałem z organizatorem w poniedziałek po zawodach, mówił że trasa ma być nowa ma iść bardziej po lewo gdy jedzimey do góry wyciągiem, jednak z tego co zrozumiałem górna część, czyli kamienie, ma zastać.
Bradzo fajne zawody!
-
Albert
05/05/10 11:21no spoko, nowa trasa - ale kto ja zrobi? bo jesli te same osoby, które robiły tą to znow będzie bieda. przydaloby sie, żeby pojechało tam kilku zawodników aby wytyczyc trase. wystarczy wytyczyc!
muzyka tusz!
-
blondyna
05/05/10 14:23jeszcze dzingielek na koniec poprosze.
Co do zawodów... Wiele sie nasłuchałem o czarnej, ze jak to nie jest super fajnie itp itd. A trochę sie zawiodłem. Trudność trasy byla spowodowana zerową prędkością na korzeniach. Wiadomo ze jak sie po nich ledwo jedzie to są mega śliskie. Kamienie na początku super. Tylko nie widze sensu robienia szybkiej ścianki kończącej sie ostrym zakrętem. Albo piec albo nawroty. Wszystkie skoki na trasie byly dziwne - raczej bez lądowań. Wydaje mi sie że brakuje tam jednego gościa z doświadczeniem w robieniu tras. Widać tam sporo włożonej pracy, jednak niektóre elementy bez zastanowienia wyrzuciłbym z trasy.
Dobrze że jest ciężko, ale nie wydaje mi sie że inne miejscówki maja sie wzorować na Czarnej. Pytanie czy chcemy miec zawodów dla 15 najlepszych, czy dla 400 osób z których i tak wygrają najlepsi?
-
Albert
05/05/10 23:42wydaje mi sie kolega ze trudnosc trasy nie przklada sie az tak drastycznie na liczbe startujacych. w czarnej bylo malo ludzi, ale wynika to rowniez z pogody i lokalizacji mijscowki, a nie z tylko z trudnosci trasy
-
Adaś Lukaszewski
06/05/10 07:18Ale wystarczy zobaczyć jakiś film z PŚ tam są trasy do ścigania a Czarna Góra muli i to strasznie ,albo jedziesz szybko i ryzykujesz glebą lub jedziesz wolno i nic z tego nie masz. Trasa powinna być szybka i techniczna i tyle .
-
Albert
06/05/10 13:51pewne jest to, że góra ma mega potencjał. niestety jak narazie niewykorzystany
-
Johny
06/05/10 15:20bo trzeba robić a nie gadać. 100 razy już przeczytałem że ktoś powinie przyjechać i wytyczyć trasę. ale nikt nie napisał że jest lepszym cwaniakiem i przyjedzie i wytyczy. więc odpuśćcie sobie i weźcie się lepiej za jednostki treningowe. :)
-
Johny
06/05/10 15:26a poza tym tam powytyczane jest bardzo wiele ale góra jest ciężka do zagospodarowania. bo jest z luźnych głazów. tam nie trzeba wytyczać tylko dużo siły fizycznej i roboczo godzin żeby można było się ścigać na wysokim poziomie.
-
blondyna
06/05/10 15:55Johny, bo zaproponowanie współpracy powinno wyjsc od Parku a nie od osoby która ma to zrobic. 100% ze jak ktos sie odezwie do Maćka czy kogokolwiek z czołówki to każdy chętnie pomoże jak sie ustali wspólny termin.
Co to ciezkości zrobienia trasy to wierze, i tak jestem w szoku ze udało sie zrobic linie w tych głazach na górze. Jakbym ja to miał zrobic to pewnie bym olał i puscił stokiem obok. Za to duze brawa. Ogólnie jest kozak, tylko kilka elementów do zmiany..
-
klimek
06/05/10 20:31Ja bardzo chętnie mógłbym pomóc przy wytyczeniu trasy, ogólnie bardzo lubie klimat czarnej góry, mega spokój i jest gdzie jeździć. Będe chciał spędzić tam kilka dni w okolicach Bożego Ciała, jeżeli wtedy będzie ktoś coś budował chętnie pomoge:]
-
Albert
06/05/10 22:51Johny nie wierze ze Ty to piszesz :P
a co do wyznaczania trasy, to nawet rozmawialismy siedzac z Blondynem, Gagatem, Karpiem, Joda, Arem i Andrzejem o opcji przyjechania i pomocy w robieniu trasy. Zgadzam sie z Łukaszem ze inicjatywa musi wyjść od parku